Mi lesz a kőművesekkel? Ez a robot két nap alatt felhúz egy házat

A kőművesrobotot néhány ausztrál hozta össze, és baromi egyszerűen működik: csak be kell táplálni a rendszerébe a ház pontos tervét – mint egy 3D-nyomtató esetében –, habarcsot és téglát nyomni bele, s kezdődhet is a munka.

Na most sokan mondani fogják az áldást. A Hadrian X Óránként 1000 téglát rak le, és nagy előnye, hogy nem iszik, nem eszik, nem kérdez, csak csinálja a dolgát. Akár két nap alatt fel tud rántani egy házat, ami valljuk be nem rossz, bár mi azért ezt megnéznék a saját szemünkkel is. Tényleg nagyon univerzális a robot, ugyanis magának keveri a maltert, a fali vezetékeket is kivési és folyamatosan ellenőrzi, hogy a falak a terveknek megfelelően állnak e. Egy hátránya van, hogy nyilván egy profi csapat kell az üzemeltetéséhez, akik beállítják a ko

A robot maltert kever, téglát rak, a fali vezetékek helyét is előkészíti, és persze közben folyamatosan vizsgálja azt, hogy a kész falak egyeznek-e a tervekkel. Éjjel-nappal tud megállás nélkül dolgozni, és egy év alatt akár egy falut is felépít, ha azt kérik tőle. De persze a Hadryan X sem tökéletes: esetében is szükség van a szakértők koordinációjára, ugyanis bár a robot nagyon tolja, azért a finomra hangolásban nem túl jeles – akárcsak a robotújságírók:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük