Az Audi úgy nyomta le az autópályán a 300 km/órával hasító német vonatot, hogy csak pislogunk

Ez az Audi RS3 kapott némi tuningot, és amikor a német autópályán a végsebességet próbálgatták, pont a pálya mellett haladt az ICE vonat, ami általában 300 km/órával szokott hasítani. Naná, hogy ráelőztek.

Kezdjük a nyers adatokkal, hiszen úgyis mindenkit az érdekel, hogy hány lóerős, hogyan gyorsul és mennyi a vége.

Szóval az Audi RS3-ast a német HGP műhely piszkálta meg, így a 2,5 literes öthengeres motorból 618 lóerőt hoztak ki, a nyomaték pedig 739 Nm. Nulláról százra 3,1 másodperc alatt gyorsul, de a kétszázhoz is csupán 9,5 másodperce van szüksége. Az átalakított RS3 végsebességét nem láthatjuk a videón, úgy tűnik, ahhoz túl nagy forgalom volt az Autobahnon, de az tuti, hogy a 300 km/órás sebességgel közlekedő ICE vonatot simán lenyomja.

Az Audi “alá” épített tuning nem kevesebb, mint 22 900 euróba került, ami nagyjából 8,2 millió forintnak megfelelő összeg. Ez magában foglalja a gyárinál nagyobb turbófeltöltőt, módosított hűtőket, áttervezett leömlőket, katalizátort, motor- és váltóprogramozást. Viszont hogy ne csak néhány keményebb mentet bírjon a motor, a HGP speciális hajtórudakat szerelt be, erősített csapágyazást és kovácsolt dugattyúkat is kapott a motor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük